Gourishankar lichtmeditatie


Een mooie meditatie met name voor in de donkere avonden van de winter. Door de ademhalingsoefening, het focussen en ontspanning in deze meditatie ontstaat stille stilte in jezelf. De meditatie bestaat uit vier fasen en duurt een uur. Deze meditatie die oorspronkelijk door Osho is ontwikkeld is door Rikkie in een Nederlandse versie bewerkt.

Kundalini Meditatie

 

Een bijzondere meditatie die bij voorkeur ’s avonds gedaan kan worden. Het begint met het zacht losschudden van het lichaam. Dan gaat de meditatie over in een dans waar je jezelf helemaal mee laat nemen door de muziek. Daarna volgt een periode van zitten met muziek en dan ga je liggen. Deze meditatie is een goede manier om opgebouwde spanning van de dag los te laten.

Chakra meditatie
 

Deze meditatie duurt een uur waarbij je liggend wordt meegenomen door de begeleidende woorden van Rikkie die je langs de zeven chakra's leidt.

 

Chakra Breathing Meditatie
 

Dit is een actieve meditatie van Osho waarbij je diep en snel ademt. Tezamen met lichaamsbewegingen worden hierdoor de chakra's geopend.

 

Quantum light breath meditatie
 

De Quantum Light Breath De Quantum Light Breath meditatie wordt gezien als een helende ademhalingsmeditatie. Door de combinatie van de ademhaling en een volle diepe ademhaling onstaat een intens meditatieproces. De ademhaling is een enorme sterke bron om in contact te komen met levensenergie. Oude pijn en thema's worden losgelaten. Er ontstaat een innerlijke stilt wat een natuurlijke heling bewerkstelligt. De meditatie verloopt in fasen en duurt een uur. Deze meditatie is door Jeru Kabbal ontwikkeld. Rikkie heeft een eigen versie gemaakt door deze in het Nederlands te vertalen en te bewerken.

De meeste meditaties in dit overzicht zijn afkomstig van Osho (Indiaas spiritueel leraar). Zij zijn speciaal ontwikkeld voor de westerse mens om stress en fysieke spanning te ontladen.

Sommige meditaties zijn door Rikkie aangepast of zelf ontwikkeld.